Bedrijfscontinuïteit

Als eigenaar of directeur van een onderneming sluit u het liefst zoveel mogelijk risico’s uit. Denk aan sloten op de deuren, camerabewaking, verzekeringen maar ook brandblussers als het gaat om brandbeveiliging.

Hoe zit dat eigenlijk met de continuïteit van uw IT-systemen? Is de continuïteit al gegarandeerd?

Wat betekent het voor u als de IT-systemen een hardware-matige fout hebben of een virus bevatten? Na hoeveel tijd bent u weer operationeel? De vragen zijn eenvoudig, het antwoord is lastiger!

U zult zeggen: ‘Wij hebben een back-up!’. Dat klopt ongetwijfeld, echter hoe lang duurt het voordat u weer kunt werken? Wanneer u geen toegang heeft tot uw IT-systemen, betekent dit ook dat u niet kunt werken. Een probleem in uw IT-omgeving weegt zwaar voor uw organisatie.

Door toename van het gebruik van ICT-systemen en middelen is daarbij onbewust de behoefte naar continuïteit ook gegroeid. U merkt het pas hoe lastig het is als u niet meer bij uw data of e-mail kan.

Er zijn diverse oplossingen om uw continuïteit de waarborgen, iedere IT-omgeving is uniek en vereist zijn eigen aanpak en oplossing. Fancit beschikt over de mogelijkheid tot het bundelen van internetverbindingen.

Tevens is er de oplossing waarbij wij uw server continu spiegelen naar andere apparatuur of zelfs een andere locatie. Zo kan er bij onvoorziene omstandigheden snel worden geschakeld en is het mogelijk op binnen korte tijd weer aan het werk te kunnen.

Bent u geïnteresseerd geworden in één van onze continuïteitoplossingen? Laat het ons weten!