ICT-Beheerder Fancit nu ook in Krabbendijke

Fancit – voor veel Zeeuwse ondernemers geen onbekende naam als het gaat om ict-beheer. Want tal van Zeeuwse bedrijven maken al gebruik van hun diensten. Sinds dit voorjaar is contact met Fancit nog eenvoudiger, want de onderneming uit Kootwijkerbroek heeft Mbitz uit Krabbendijke overgenomen en is nu dus om de hoek gevestigd.

Zeeuwse roots

Eigenaar Mathias Weststrate legt uit waarom Fancit deze stap heeft genomen: “Als geboren en getogen Zeeuw heb ik hier veel contacten en daardoor ook een klantenkring opgebouwd. Vanuit Krabbendijke kunnen we onze klanten nog beter bedienen en voor onze medewerkers scheelt het bovendien een hoop reistijd. Zes jaar geleden zijn wij Fancit begonnen en nu hebben we dus twee kantoren en 23 medewerkers. Overigens zoeken we in Krabbendijke nog een medewerker voor de afdeling ondersteuning. IT’ers die kunnen communiceren en Jip en Janneke taal en enthousiast worden van innovatieve oplossingen, zijn welkom! We hebben een jong en vooruitstrevend team, want de ontwikkelingen in onze branche gaan heel snel. Wij zijn gespecialiseerd in ict-beheer voor bedrijven met vijf tot vijfenzeventig werkplekken.”

Ontzorgen

Volgens Fancit is ict als ademen – je wilt er niet over nadenken. Mathias: “Op het gebied van ict kunnen we alles voor onze klanten regelen. Zoals implementaties van werkplekken, netwerk en servers, het bijbehorende IT-beheer en onderhoud of support voor de eindgebruikers. Vaak kan dat op afstand, want tegenwoordig gaat 80% van onze dienstverlening remote. Van bepaalde branches hebben we heel specifieke kennis in huis. Bijvoorbeeld de zorg, bouw en productiebedrijven in de food- en agrisector. We hebben vorig jaar de prijs gewonnen van beste ict-beheerder in de FoodValley. Een mooi compliment!”

ICT-zekerheid en beschikbaarheid

Mathias legt uit dat ict de afgelopen jaren onmisbaar is geworden voor eigenlijk alle bedrijven. “Je kunt geen dag zonder internet en alle interne processen zijn vaak aan elkaar gekoppeld. Wij hebben een oplossing ontwikkeld om ICT-zekerheid en beschikbaarheid te bieden. We plaatsen softwarematige meetpunten die afwijkende waardes detecteren die ontstaan door een virus, hacker of omdat de server of netwerk is overbelast. Hierdoor kunnen wij veel verstoringen voorkomen of lossen we het op voordat de klant er last van heeft. Zo bieden we onze klanten optimale ict-zekerheid en garantie op beschikbaarheid.”