Inzicht in (onbewuste) veranderingen

Uw organisatie is continu in beweging, zo ook uw ICT-omgeving. Wij zorgen ervoor dat uw ICT-omgeving mee ademt met uw organisatie. Hier zijn wij dagelijks met een team van specialisten mee bezig.  

Naast de noodzakelijke alarmen die wij snel en adequaat opvolgen (bijvoorbeeld als er een server uitvalt) leggen wij sinds kort ook op veranderingen in ICT-omgevingen vast. Dit zorgt voor een digitaal spoor en geeft ons team inzicht. Het maakt het uitvoeren van beheerderstaken of het zoeken naar een storing efficiënter. 

Het digitale spoor integreert naadloos met onze documentatie- en ticketsystemen, wanneer er een verandering is doorgevoerd wat écht ongewenst is, krijgen wij hier een melding van en gaat er een alarm af. Deze wordt vervolgens snel en adequaat opgelost. 

Voor dit demo-bedrijf meten we 5 systemen en zijn er 41 veranderingen vastgelegd,
waarbij er 1 verandering ongewenst was en het alarm triggerde. 

Wij gebruiken hiervoor het platform LionGard, voor opdrachtgevers die de dienst FIT – Managed 365 afnemen zetten wij deze oplossing in. We focussen in eerste instantie op het creëren van een perfect spoor rondom uw Microsoft 365 omgeving.

Twee recente voorbeelden waar deze ontwikkeling een rol in heeft gespeeld: 

Situatie 1: Bij een MKB-organisatie zijn er recentelijk n.a.v. een phishing e-mail inloggegevens buitgemaakt, vanuit Azië werd er ingelogd en werden alle e-mails doorgestuurd naar een voor ons onbekend adres. Dit is ongebruikelijk, we hebben dit ontmantelt en het wachtwoord gereset en MFA ingeschakeld. 

Situatie 2: Wanneer er een belangrijke wijziging plaatsvindt door de hostingpartij aan de domeinnaam, wat impact kan hebben op het e-mailverkeer, dan krijgen we hiervan een melding. Zo verifiëren wij voor onze opdrachtgevers of deze wijziging legitiem is, wanneer dit niet het geval is dan grijpen wij direct in. 

Wit u meer weten over hoe wij uw organisatie verder kunnen helpen of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op! 

William Aarnoudse | Security Officer – Wordt enthousiast van ICT en security en geniet van een goed gezette bak koffie.