Fancit neemt Zeeuws IT-bedrijf over

Met de overname van het Zeeuwse bedrijf M.BitZ en bijbehorend label Professionalwifi.nl haalt IT-bedrijf Fancit uit Kootwijkerbroek onder meer veel kennis van complexe wifi-netwerken in huis.

De zes medewerkers van M.BitZ uit Krabbendijk zetten hun werkzaamheden in Zeeland vanaf 1 mei voort onder de vlag van Fancit. In totaal beschikt de onderneming uit Kootwijkerbroek vanaf dat moment over 23 IT-specialisten.

Groeistrategie

De overname is een logisch gevolg van de groeistrategie van Fancit, zegt commercieel directeur Mathias Weststrate. ´Groeien is geen doel op zich, maar om al onze klanten ook in de toekomst goed te kunnen blijven bedienen is schaalvergroting noodzakelijk. Met de overname halen we voor Fancit extra kennis en specialisten in huis en kunnen we jong talent betere doorgroeimogelijkheden bieden.´

Zeeland

Mathias heeft net als zijn compagnon Henk Jansen Zeeuwse roots. Fancit heeft al klanten in de kustprovincie en uitbreiding van de activiteiten in Zeeland stond al langer op het wensenlijstje. ´In M.BitZ vonden we een perfecte partner. Het team bestaat uit slimme techneuten en goede mensen die net als Fancit heel ver willen gaan voor hun klanten.´

Over Fancit

Fancit is een snelgroeiend bedrijf dat voor ondernemingen en zorgverleners alle IT-zaken regelt tussen meterkast en werkplek, inclusief cloud-oplossingen in eigen beheer. Onder het motto ´ICT is als ademen, je wilt er niet over nadenken´ biedt Fancit IT-zekerheid aan een breed scala van klanten. Het bedrijf won in 2018 de Foodvalley ICT-award.