Actitec over Fancit

Actitec houdt zich bezig met het verlenen van service aan verpakkingsmachines. Daarnaast ontwikkelen zij in eigen huis oplossingen waarmee hun klanten efficiënter kunnen produceren. Voor de onderlinge samenwerking tussen de binnen- en buitendienst is een goede software omgeving onmisbaar. Fancit is al jaren de IT partner die ervoor zorgt dat al deze systemen werken, maar ook up-to-date blijven. We leveren en beheren de server en de werkplekken en bieden eindgebruikersondersteuning. We vroegen Jacky Boeder, één van de oprichters, naar Actitec en de samenwerking tussen onze bedrijven.

Wie en wat is Actitec?

Actitec is een rasecht familiebedrijf dat zich bezighoudt met technische ondersteuning, engineering en het optimaliseren van productiemachines in de verpakkingsindustrie. Een team van techneuten is dagelijks bezig met o.a. onderhoud en reparatie, storingsopvolging, verplaatsen en efficiëntie verbetering van verpakkingsmachines. Het werkterrein bevindt zich in de hele Benelux, dat zowel vanuit Kapelle (Zeeland) als Barendrecht wordt bediend. Daarnaast leveren we ook gereviseerde productiemachines die een tweede leven krijgen. Onze klantenkring bestaat voor 75% uit AGF bedrijven, de overige 25% zijn zowel food- als non-food bedrijven.

Waarin willen jullie als bedrijf groeien?

Eerlijk gezegd zijn we helemaal niet bezig met groei, sterker nog, in eerste instantie wilden we klein blijven. Toch groeien we noodgedwongen om aan de marktvraag te kunnen blijven voldoen. Gelukkig kunnen we nog altijd voldoende personeel krijgen om met de vraag mee te bewegen. We zijn overigens aangesloten bij de lokale Vak-HAVO, van waaruit we een natuurlijke instroom van jong talent hebben. 

Speelt IT een belangrijke rol in jullie bedrijf en ambities?

Het is de spil geworden van onze bedrijfsvoering. Want als de infrastructuur stilvalt, ligt ons hele bedrijf stil. De database met klant- en machine informatie moet altijd beschikbaar zijn voor zowel de buiten- en binnendienst. Goede documentatie is bovendien een vereiste in onze sector, we moeten dus altijd bij onze systemen kunnen. Voor de nabije toekomst zien we vooral dat de besturingstechniek blijft innoveren, daar moeten onze systemen in mee groeien. Dat geldt ook voor software zoals Inventor (3D tekenpakket) en de ERP software die regelmatig worden geüpdatet. Het is van groot belang dat ook de hardware capabel blijft.

Hoe is het contact met Fancit tot stand gekomen en hoe ervaren jullie de samenwerking?

Dat gaat al heel wat jaren terug. We waren namelijk al klant bij Jansen Computers, dat is opgegaan in Fancit. In eerste instantie zijn we dan ook klant gebleven in Kootwijkerbroek, omdat we gewend waren om met die mensen samen te werken. Op verzoek van Fancit zijn we nu klant bij de Zeeuwse vestiging. Dit is goed bevallen, want het IT-beheer uit handen geven kan alleen op basis van vertrouwen. Inmiddels zijn we helemaal vertrouwd met de mensen uit Krabbendijke.

Hoe ervaren jullie de support afdeling van Fancit?

We ervaren de sfeer met elkaar als open. We kunnen heel concreet met elkaar communiceren. Ook als er situaties zijn waarin het voor ons spannend is, gaan de support medewerkers hier goed mee om. De afhandeling van servicevragen gebeurd naar volle tevredenheid.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

Wij willen ons geen zorgen maken of de IT blijft functioneren. We zijn al druk genoeg met het uitvoeren van onze dagelijkse werkzaamheden. Met Fancit hoeven we ons geen zorgen te maken of de hele infrastructuur nog voldoet. Dat waarderen we wel het meest. Zo ook nu de komst van Windows 11, dit heeft gevolgen voor ons bedrijf. We werken namelijk met allerlei software vanuit de besturingstechniek. Voordat we in de toekomst de overstap maken willen we zekerheid dat de overstap naadloos verloopt. Fancit is dit nu voor ons aan het uitzoeken, zodat wij ons daar niet mee bezig hoeven te houden. Sowieso evalueert Fancit ieder jaar of al onze apparatuur voldoet. Wanneer het niet meer gaat, kiezen wij er overigens voor om dan ook alle systemen te vernieuwen. Zo houden we alles voor iedereen hetzelfde en up-to-date.

Kunt u in één zin zeggen wat u van Fancit vindt?

De betrouwbare en adequate aanpak van Fancit is onmisbaar voor ons bedrijf.

Zorgeloos werken voor een vast bedrag per maand

Bekijk de pakketten

Trefwoorden

Industrie Regio Zeeland