referentie-MKB-Altivello-Fancit

Altivello over Fancit

Altivello is een bedrijf wat gevestigd is in Kootwijkerbroek en zich bezig houdt het maken van luxe trappen, keukens en interieurs. Het bedrijf richt zich vooral op het hogere segment. Fancit is al vele jaren de IT partner van Altivello. We verzorgen de werkplekken, de IT infrastructuur en bieden eindgebruikersondersteuning. We vroegen Henk Donkersteeg naar zijn mening over onze samenwerking.

Wil je eerst wat meer vertellen over Altivello?

Jazeker, in 1973 is het bedrijf gestart als Van Manen Timmerbedrijf, Het bedrijf werd bekend om de interieurs, maar ook van de productie en levering van kerkbanken. In 1997 zijn we begonnen met het maken van trappen en in 2007 met het maken van complete interieurs. In 2009 heb ik samen met Van Manen junior het bedrijf van de oprichter overgenomen. In 2019 is dhr. Van Manen jr. uit de zaak gegaan en zijn we gaan nadenken over de strategie en hebben we besloten om voor de trappen, keukens en interieurs verder te gaan onder de naam Altivello. De naam Van Manen voeren we nu alleen nog voor de kerkinterieurs. We richten ons met Altivello op het hogere segment in de markt. We fabriceren en leveren alle voorkomende interieur objecten. Denk aan keukens, kasten en trappen.

Wat zijn jullie verwachtingen/doelen voor de toekomst?

We merken dat de high-end markt groeiende is. Bovendien breidt ons portfolio met iedere oplevering weer uit. Met als gevolg dat onze bekendheid als een olievlek verspreidt. We verwachten daarom groei te realiseren in dit segment van de markt. Op dit moment zijn de showroom en fabriek gescheiden. We hebben als doel om in de nabije toekomst naar één pand te gaan verhuizen.

Wat is de functie van IT en zie je daarin nieuwe trends in verschijnen?

We werken op dit moment met vijf werkplekken. Daarnaast wordt één van de machines in de fabriek via het netwerk voorzien van data. Vanuit kantoor kan het werk naar de machine worden gestuurd. Op dit moment werken we daarom met een NAS server zodat alle systemen samen kunnen werken. Omdat we op twee locaties werken, is het van belang dat de IT een goede verbinding en beveiliging biedt. We merken dat de beveiliging van de digitale gegevens steeds belangrijker wordt. Niet alleen voor onszelf, maar ook onze klanten verwachten van ons een goede beveiliging.

Hoe ervaar je Fancit als bedrijf?

We ervaren Fancit vooral als een klantvriendelijk bedrijf waar relaties belangrijk zijn. We hebben korte communicatielijnen waardoor het prettig samenwerken is. De mensen zijn er oplossingsgericht en dat is precies wat we zoeken bij een leverancier. IT is niet onze expertise dus vertrouwen we erop dat Fancit het beste voor onze systemen levert. Wat ook prettig is, is dat Fancit proactief meedenkt over de beveiliging. Zoals gezegd wordt juist de beveiliging voor ons steeds belangrijker.

Hoe ervaar je de samenwerking met de supportafdeling?

Dat gaat eigenlijk heel goed. Indien nodig is het even één belletje en de jongens van Fancit gaan direct aan de slag. De telefoon wordt niet alleen snel opgepakt, als het kan wordt het probleem ook heel snel opgelost. Omdat we ook een productiemachine in ons netwerk hebben, is er ook weleens contact nodig geweest met de machineleverancier. Het is dan prettig dat Fancit dan zelf gewoon contact opneemt. Dan zijn wij geen doorgeefluik en wordt de storing snel opgelost.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

Ik zou zeggen dat er niets beroerder is, dan het niet verder kunnen met je werk omdat de systemen niet werken. Daarom waarderen we vooral de oplossingsgerichtheid van Fancit. De stilstand wordt daarmee tot het minimale beperkt.

Wat is Fancit volgens jullie in één zin?

Fancit is voor ons een professionele en vakbekwame IT leverancier.

IT-zekerheid voor een vast bedrag per maand

Bekijk onze pakketten

Trefwoorden

MKB Regio Gelderland