ICT Belasting adviseurs referentie

Baaij Belastingadviseurs over Fancit

Baaij Belastingadviseurs is een echt familiebedrijf dat al meer dan 90 jaar bestaat. Fancit is gepast trots met deze klant waar we de IT voor mogen verzorgen. We spraken met de 4e generatie Baaij, namelijk Bert, Niels en Leander, over het bedrijf en onze samenwerking.

Willen jullie eerst wat meer vertellen over het bedrijf?

In 1931 heeft onze overgrootvader in Tholen een administratiekantoor opgestart. Onze opa heeft dit vervolgens van zijn vader overgenomen en een vestiging in Yerseke gestart. Toen de wegen tussen hem en zijn compagnon scheidden, bleef opa in Yerseke en ging het kantoor in Tholen naar zijn toenmalige compagnon. Inmiddels werken wij drieën als 4e generatie in het bedrijf. Recent hebben we een bedrijf in Oud-Vossemeer overgenomen, zodat we ook weer op eiland Tholen gevestigd zijn.

Inmiddels vormen we met onze collega’s een team van 14 man. We zijn een laagdrempelig bedrijf waar iedereen gewoon binnen kan lopen. We houden de lijntjes zo kort mogelijk zodat elke klant een vast aanspreekpunt heeft. Klanten kunnen bij ons terecht voor de verzorging van de financiële administratie, de loonadministratie, het opstellen van de jaarrekening, de fiscale aangiftes, maar ook voor advies en fiscale vraagstukken. We richten ons vooral op zzp’ers en bedrijven in het MKB.

Wat zijn jullie verwachtingen voor de komende jaren?

De automatisering is al een tijdje de reden dat ons werk verandert en we verwachten dat dit zich verder blijft ontwikkelen. Onze klanten verwerken steeds meer administratie zelf, waardoor ons werk meer adviseren en controleren is geworden. Het leuke eraan is dat we meer klantcontact hebben. Het fysieke invoerwerk voor klanten hebben we niet meer. Maar wat steeds belangrijker wordt is dat we goed bereikbaar zijn voor onze klanten voor controle en advies.

Wat is het belang van IT in jullie bedrijf?

Kort gezegd, dat moet gewoon draaien. Als het systeem uitvalt, kunnen alle medewerkers niet werken. We beschikken over een lokale server en 14 werkplekken, Yerseke en Oud-Vossemeer gecombineerd. De continuïteit is daarom belangrijk. Daarnaast verwerken we gevoelige informatie van heel veel klanten. Daarom is beveiliging van data een belangrijk item, wat we samen met Fancit steeds weer naar een hoger niveau brengen.

Hoe zijn jullie aan Fancit gekomen?

Al jaren geleden waren we toe aan een nieuw systeem. Daarnaast zochten we een IT partner die bereikbaar is als wij aan het werk zijn om zo onze IT vragen direct te beantwoorden. Via onze klanten, maar ook via een familierelatie, hoorden we van Fancit. Op basis van die goede referenties zijn we de samenwerking aangegaan.

Wat kun je zeggen over de samenwerking met de supportafdeling?

Net als in iedere business is dat de ene keer beter dan de ander. Dit heeft ook te maken met de samenwerking tussen mensen. Als er een klik is met elkaar, gaat samenwerken vanzelf. Dit is door Fancit goed opgepakt zodat we een fijne vaste contactpersoon hebben. Wat ons goed bevalt is dat er goed naar ons wordt geluisterd. En het belang van onze continuïteit en de beveiliging van de gegevens wordt door Fancit begrepen. Storingen worden goed en snel opgepakt en afgehandeld.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

De snelheid van afhandelen. We hoeven ons niet af te vragen of er op een e-mail wordt gereageerd. Dat gebeurt namelijk altijd. En dat maakt Fancit een betrouwbare partij om mee samen te werken. Vervolgens is de oplossing in de meeste gevallen snel gevonden zodat we een minimale downtime hebben. Wat ook noemenswaardig is, is dat Fancit proactief met adviezen komt. Zij weten wat er op IT gebied veranderd en nodig is, ook voor de toekomst. Het is prettig dat zij ons daarin adviseren zodat we onze systemen up-to-date kunnen houden.

Wat is Fancit volgens jullie in één zin?

Fancit is een proactieve IT partner die begrijpt wat voor onze bedrijfsvoering nodig is.

Een vast bedrag per maand

Bereken mijn vaste prijs

Trefwoorden

MKB Regio Zeeland