Bouwbedrijf Wim Top over Fancit

Bouwbedrijf Wim Top BV uit Kootwijkerbroek is sinds twee jaar klant bij Fancit. We onderhouden en optimaliseren hier de server en de werkplekken. Daarnaast ondersteunen we de eindgebruikers. Rianne Borgers is bij Wim Top BV onze contactpersoon, naast haar administratieve werk is zij ook ontwerper en tekenaar. We vroegen haar naar de samenwerking tussen onze bedrijven.

Kun je eerst wat vertellen over Bouwbedrijf Wim Top BV, denk aan het ontstaan en de huidige omvang?

Bouwbedrijf Wim Top is in 2006 ontstaan toen Wim Top als zzp’er startte met bouwprojecten. In eerste instantie lag de focus vooral op de agrarische sector. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid naar een club van ruim 40 mensen. Met elkaar bouwen zij niet meer alleen aan projecten in de agrarische sector, maar ook in de woning- en utiliteitsbouw. Met het bedrijf Weto worden betonwerken en kelders gerealiseerd. Met Zenit Bouw richten we ons op de vastgoedprojecten zoals vakantieparken. We bouwen volop vakantiehuizen voor het hogere segment. En dat door het hele land. Tenslotte hebben we nog het bedrijf Midden Veluwe Montage voor het monteren van dak- en wandbeplating.

Wat zijn jullie doelen voor de komende jaren?

We zijn ervan overtuigd dat we energiezuiniger kunnen en moeten bouwen. Dit heeft vooral gevolgen voor de manier van bouwen en de materialen/installaties die we toepassen. We realiseren woningen van ontwerp tot oplevering en zijn daarom actief betrokken bij alle aspecten van een woning. Dit heeft als gevolg dat we actief meedenken in materiaalkeuzen, maar ook in de keuze van technische installaties. Zowel in materiaal als installaties wordt volop geïnnoveerd zodat we steeds betere keuzes kunnen maken. Vanuit de markt is de behoefte aan duurzame woningen groeiende. Met onze bedrijven zullen we daarop inspelen.

Speelt IT een grote rol, en gaat dat in de toekomst nog veranderen?

Jazeker, vooral omdat onze mensen altijd moeten beschikken over de juiste gegevens. Ongeacht op welke locatie ze zich bevinden. Daarnaast ontwerpen en tekenen we zelf een groot deel van de bouwprojecten. Hiervoor gebruiken we 3D software die veel van de systemen vragen. Op dat gebied verwachten ook de grootste veranderingen, we zijn bezig met een andere 3D programma die meer capaciteit vraagt van zowel een aantal werkplekken als de server. Daarom verwachten we dat in de nabije toekomst de systemen daarop moeten worden aangepast.

Wat vind je van Fancit als bedrijf?

Fancit past bij ons bedrijf. Een paar jaar terug hebben we een offerte opgevraagd bij Fancit. Niet zozeer op basis van de prijs, maar vooral door het feit dat zij een lokale partij zijn waar we een goed gevoel bij hadden, hebben we voor Fancit gekozen. Nu we inmiddels een paar jaar samenwerken, blijkt dat goede gevoel helemaal te kloppen. We hebben korte communicatielijnen en hebben goede ervaringen met de medewerkers. Een goed voorbeeld is dat we recent zijn overgestapt naar een nieuw boekhoudingsprogramma. Mede dankzij Fancit is de implementatie goed verlopen.

Wat kun je zeggen van de supportafdeling?

Ze werken zoals je van een supportafdeling verwacht. We worden snel, maar ook goed geholpen. De down-time is minimaal wat veel frustratie scheelt. Hoewel we een vaste contactpersoon hebben, zijn we ook erg tevreden over de anderen. Wie we ook aan de lijn krijgen, de service en kwaliteit is hetzelfde.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

Toch wel vooral de transparantie. Zowel in communicatie als de prijzen. We worden in alle openheid geïnformeerd over de gevolgen en prijzen van keuzen die we op IT gebied (moeten) maken. Omdat IT niet onze sterkste kant is, is het des te fijner om zo’n partner te hebben.

Wat is Fancit volgens jullie in één zin?

Fancit is voor ons van toegevoegde waarde in ons dagelijks werk.

ICT-zekerheid voor een vast bedrag

Bereken mijn IT-kosten

Trefwoorden

MKB Regio Gelderland