IT partner referentie

Cooxs over Fancit

COOXS is producent van hoogwaardige buitenkeukens, gevestigd in Kootwijkerbroek. In het pand wordt gebruikt gemaakt van een moderne netwerkinfrastructuur. Daarnaast werkt het bedrijf volledig in de cloud. Al sinds de start van het bedrijf is Fancit de IT leverancier. We beheren de werkplekken en bieden eindgebruikers ondersteuning. Recent hebben we Microsoft 365 voor COOXS ingericht. We vroegen mede-eigenaar Gerard Jansen, naar zijn bedrijf en mening over ons.

Kun je eerst wat meer vertellen over COOXS, van idee naar de toekomstverwachting?

Toen ik werkzaam was bij een bedrijf dat buitenverblijven leverde, zag ik de trend ontstaan dat er veel meer waarde aan de tuin wordt toegekend. Dit miste ik op het gebied van buitenkeukens, waar het geijkte beton en steigerhout de standaard bleef.

Mijn compagnon en ik zijn vervolgens gestart met COOXS met als doel om buitenkeukens te leveren die eruitzien als een binnen keuken, maar gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden. Hoewel we als snel mooie producten leverden, kreeg de orderportefeuille pas echt een boost toen de Coronaperiode begon. Sinds die tijd groeien we erg snel, we werken nu met 9 mensen. In de toekomst willen we het bedrijf verder uitbouwen waarbij we de groei goed managen en alle facetten naar een steeds hoger niveau brengen.

Welke rol speelt IT in jullie bedrijfsvoering?

IT is erg belangrijk. We hebben een goede infrastructuur nodig in ons pand. Bovendien maken we gebruik van een cloud-based CRM pakket. De IT moet daarom continu functioneren. We hebben wel een groot voordeel, we zijn namelijk vanuit huis met ons bedrijf begonnen, het digitaal werken zit er dus goed in. Vanaf dat moment is Fancit al betrokken geweest bij de infrastructuur waarmee we flexibel kunnen werken.

Wat zijn jullie ervaring met Fancit? En wat kun je zeggen over het samenwerken met de supportafdeling?

Erg goed, nu hebben we het voordeel dat ze erg dichtbij zitten (aan de overkant van de straat). Maar los daarvan wordt er adequaat gereageerd op onze vragen. Fancit blijkt goed bij onze snelle groei te passen. We willen heel digitaal zijn en daarin begrijpt Fancit goed wat we nodig hebben. We hebben tot nu toe nog niet veel te maken gehad met de support afdeling, maar dat geeft maar aan dat de infrastructuur goed werkt. Als we wat nodig hebben worden we snel geholpen, dat bevordert ons eigen dagelijkse functioneren. En dat is prettig.

Recent heeft Fancit voor jullie Sharepoint en beheer via Microsoft 365 ingericht. Hoe is die migratie voor jullie verlopen?

We ervaarden steeds vaker problemen met onze manier van werken. We deelden wel alles via OneDrive, maar steeds vaker raakten bestanden kwijt, of bepaalde revisies moesten opnieuw. Bovendien was het systeem niet veilig. We hebben Fancit hiervoor uitgenodigd, die hebben vervolgens het systeem opnieuw ingericht. We zijn overgestapt op laptops, zodat we meer flexibel zijn in thuis of op locatie werken. De migratie is goed verlopen, inmiddels werken we efficiënter en veiliger. Sterker nog, we hebben een hackpoging heel eenvoudig overleefd. Gelukkig kwam dit na de herinrichting.

Draagt deze nieuwe structuur positief bij aan jullie manier van werken?

Jazeker, deze IT-structuur is een van de kernpunten die onze groei mogelijk maken. We zijn in een half jaar tijd gegroeid van 3 naar 9 personen. We kunnen door Sharepoint vloeiend samenwerken. Niet alleen is het werken veel minder foutgevoelig, we zijn ook geen tijd meer kwijt aan het zoeken naar documenten. Fancit heeft actief meegedacht met het inrichten van de nieuwe bestandenstructuur. Daarnaast beschikken de monteurs nu over tablets waarmee ze via Sharepoint overal toegang hebben tot de (3D) bestanden van de projecten.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

Fancit staat voor de vanzelfsprekendheid van het werken van ICT. En dat is precies wat aansluit bij onze groei. Want om aan de klantvraag te blijven voldoen, is het belangrijk dat we onze focus op het werk kunnen houden. Dankzij de inzet en oplossingen van Fancit werkt dit ook zo in de praktijk.

Als je een one-liner over Fancit moet bedenken, waar kom je dan op?

Dankzij de professionaliteit en constante focus op IT-innovatie van Fancit kunnen wij ons richten op waar wij goed in zijn: de mooiste buitenkeukens maken.

Geen onverwachtse kosten meer?

Bereken mijn ICT-kosten

Trefwoorden

MKB Regio Gelderland