Degalux over Fancit

De huidige eigenaren van Degalux zijn Niels Schotanus en Willem-Jan Wijnbergen, zij zijn dit sinds 2019. Al jaar en dag is Fancit de IT leverancier en deze samenwerking is dan ook gewoon doorgezet met de huidige directie. We verzorgen hier de IT systemen, telefonie en bieden eindgebruikersondersteuning. We vroegen Willem-Jan Wijnbergen meer te vertellen over Degalux en de samenwerking met ons.

Kun je eerst wat meer vertellen over Degalux?

Degalux bestaat inmiddels al bijna 50 jaar en is een producent van zonwering en rolluiken. Via onze dealers leveren we onze producten in heel Nederland en in het Nederlandstalige deel van België. In 2019 heb ik samen met mijn collega Niels de kans gekregen het bedrijf over te nemen. Sindsdien zijn onze activiteiten dermate gegroeid, dat we van 12 naar meer dan 40 man personeel zijn gegaan. Onze focus ligt op drie productgroepen, namelijk zonneschermen, rolluiken en screens. We assembleren de producten in eigen fabriek en leveren ze via onze dealers aan de eindklant.

Wat zijn jullie verwachtingen voor de komende jaren?

We gaan niet alleen voor goud, maar ook voor groen. We kijken kritisch naar onze producten en de organisatie. Duurzaamheid is een zeer actueel thema waar onze producten een belangrijke bijdrage aan leveren. Middels een duurzaamheidsplan ligt de focus op de juiste certificering voor producten en organisatie. We zeggen het niet alleen, maar we bewijzen het liever.

Door de huidige maatschappelijke omstandigheden, zien we bovendien dat de koop intentie van de consument stagneert. Door te kiezen voor zonwering wordt er bespaard op energie en scheelt dat aanzienlijk in de portemonnee. We verwachten dat dit in de komende jaren een belangrijke factor zal blijven.

Wat betekent IT voor jullie en welke trends zien jullie tegemoet

IT is de slagader van ons bedrijf. Niet alleen moeten de werkplekken functioneren, maar het gaat verder dan dat. De nadruk ligt steeds meer op het digitaliseren van de productie. We willen onze betrouwbaarheid daarmee vergroten en vergemakkelijken het werk van onze mensen. Daarnaast is iedere order eenvoudig te traceren. Dit gaat meer van de IT infrastructuur vragen. We moeten ons ook op dat gebied blijven ontwikkelen. Vrij recent hebben we een nieuwe server gekregen en ook de telefonie loopt in volle tevredenheid via VoIP.

Hoe ervaren jullie Fancit als bedrijf

Als erg positief. Het eerste wat in me opkomt is dat Fancit beschikt over kwalitatief goed personeel, levert hoogwaardige producten, biedt goede service en komt steeds met goed advies.

Hoe is het contact en het samenwerken met de supportafdeling?

Goed, men doet wat we verwachten. In geval van een storing of iets dergelijks, sturen we een e-mail naar de supportafdeling. Onze ervaring is dat we zeer snel een reactie krijgen dat het wordt opgepakt. Dat wordt vervolgens ook adequaat gedaan. Mocht dit een keer niet zo zijn en we melden dit, dan wordt dit alsnog direct uitgevoerd. En toen we geen klik bleken te hebben met onze contactpersoon, was het geen enkel probleem om met iemand anders verder te gaan. Erg prettig dat dit tussen twee partners kan.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

We worden ontzorgd door het totaalpakket wat Fancit ons biedt. Ze hebben hun zaken op orde, medewerkers die passen bij de lokale mentaliteit, goed persoonlijk contact en ze pakken vragen adequaat op. We hebben zelf niemand in dienst voor de ICT zaken en dus zijn we blij dat Fancit dit ons biedt.

Wat is Fancit volgens jullie in één zin?

Fancit biedt de IT diensten en ontzorgt zoals wij die van een ICT partner verwachten.

Een vast bedrag per maand

Bereken mijn IT-kosten

Trefwoorden

MKB Regio Gelderland