Fire Prevent over Fancit

Fire Prevent is gespecialiseerd in brandbeveiliging, advies, preventie en opleidingen. Vanuit Kootwijkerbroek opereert een buitendienst die zich bezighoudt met onderhoud, installatie en preventie. De opleidingen worden in en om het pand van het bedrijf gegeven.

Fancit beheert de server en werkplekken inclusief het ondersteunen van de eindgebruikers. Recent hebben we de server vervangen. Naar aanleiding van dit project hebben we Jan Hazeleger van Fire Prevent naar zijn bevindingen gevraagd.

Zou je eerst wat meer willen vertellen over Fire Prevent?

Jazeker, we zijn, 19 jaar geleden inmiddels, begonnen met het verkopen van brandvertragers. In die periode stond de cafébrand in Volendam nog vers in het geheugen. De behoefte aan brandvertragers was daarmee erg groot geworden. We zijn ons gaan richten op het spuiten met brandvertragende vloeistof. Na verloop van tijd is de verkoop en het onderhoud van brandblussers erbij gekomen. Inmiddels verzorgen we voor ruim 6000 klanten de brandbeveiligingsinstallaties. Het gaat om klanten met een enkele brandblusser tot opdrachtgevers met meer dan 1.300 eenheden.

Naast Fire Prevent hebben we meerdere bedrijven. Rupako dat sprinklersystemen voor rieten daken ontwikkelt en levert. En we hebben ook nog Fire Prevent Veiligheidsopleidingen waar we opleidingen op het gebied van BHV, VCA, EHBO, ARBO en Code 95 verzorgen. En met FP adviesbureau helpen we mensen met vraagstukken op het gebied van brandveiligheid, Arbo en milieu.

Welke rol speelt IT in jullie bedrijf?

Net als ieder bedrijf hebben we te maken met administratie. De verschillende bedrijven werken vervolgens met specifieke software gericht op hun werk. Zo maken we gebruik van een CRM systeem, maar ook een planningsprogramma voor de opleidingen. Niet alleen de binnen- maar ook de buitendienst moet over de benodigde informatie kunnen beschikken. Dus hebben we een systeem waarmee we overal bij onze gegevens kunnen. En uiteraard is hiervoor hardware nodig.

Hoe hebben jullie de samenwerking met Fancit ervaren?

We werken al een langere tijd met Fancit samen. Ook dit project is door hen uitgevoerd en opgeleverd. Het vervangen van een server heeft impact op het bedrijf. Want we willen wel graag over de informatie op onze server beschikken, zeker tijdens een werkdag. Door de strakke planning en goede communicatie heeft de vervanging nauwelijks impact op onze dagelijkse werkzaamheden gehad. De techneuten zijn goede jongens die hun werk netjes doen. Ook onze vaste contactpersoon was bij de installatie betrokken. We hebben dit als erg prettig ervaren.

Wat was de aanleiding om de server te vervangen?

De server zelf was verouderd. We maken gebruiken van software wat te zwaar is om in de cloud te draaien. Althans, de kosten daarvan staan niet in verhouding met een nieuwe lokale server. Daarom hebben we toch weer gekozen voor een nieuwe server zodat we weer jaren vooruit kunnen met onze systemen. We hadden eerder al ons bedrijfspand verbouwd. Dit hebben we eerst afgerond, de infrastructuur opnieuw ingericht en vervolgens de server aangepakt.

Heeft Fancit de impact op jullie dagelijkse werk goed ingeschat?

Jazeker, vanaf het begin was dit onderdeel van het plan van aanpak. De fysieke omschakeling van de oude naar de nieuwe server is eerst zorgvuldig voorbereid. Vervolgens hebben we dit moment in de bouwvak gepland zodat er minder mensen aan het werk waren. De mensen van Fancit waren vroeg aanwezig en hebben per medewerker die startte met werken, de systemen weer ingesteld. Zo hebben we een minimale down-time gehad, in een rustige periode. De impact op ons werk was daarom minimaal en zonder verrassingen.

Hoe hebben jullie de communicatie voor, tijdens en na het project ervaren?

Als transparant en volledig. Vooraf is alles goed doorgesproken zodat we goed wisten wat Fancit ging uitvoeren. Vervolgens zijn we tijdens de installatie op de hoogte gehouden en is de overstap naar de nieuwe server in overleg met ons ingepland. In de periode na deze installatie zijn de optredende issues adequaat en in goed overleg opgelost.

Is de doelstelling van het project gehaald?

Zeker, want we kunnen weer jaren vooruit met een nieuwe en betrouwbare server. Dit betekent vooral dat we voorlopig kunnen blijven werken met de huidige systemen. En dat is prettig.

IT-zekerheid voor een vast bedrag per maand

Bekijk de pakketten

Trefwoorden

MKB Regio Gelderland