Knieriem over Fancit

Knieriem is producent van verkeersborden, tekstborden, kentekenplaten, voertuigmarkeringen en spuitgiet artikelen. Daarnaast zijn ze fabrikant van machines die kentekenplaten produceren. Vanuit het Zeeuwse Goes worden klanten over de hele wereld bediend. Bij de overname van de vestiging in Zeeland is Fancit in gesprek gegaan met Knieriem over het automatiseren en updaten van de verouderde infrastructuur.

Inmiddels heeft Fancit de complete IT infrastructuur vervangen en beheren we de werkplekken. Ook hebben we een digitaal systeem voor de interne communicatie geïnstalleerd. We vroegen Jacco Harinck naar het familiebedrijf en de relatie met Fancit.

Wie en wat is Knieriem?

Knieriem is een echt familiebedrijf wat al zes generaties van vader op zoon/dochter wordt voortgezet. Inmiddels bestaan we al ruim 175 jaar en hebben bij die gelegenheid het predicaat Hofleverancier ontvangen. We zijn gespecialiseerd in het produceren van verkeers- en tekstborden, kentekenplaten en voertuigmarkeringen. Onze opa had in de jaren vijftig l voorzien dat kunststof een belangrijk materiaal zou worden en investeerde toen al in spuitgietmachines. Nog altijd produceren we met onze spuitgietmachines opgelegde letters voor kentekenplaten en kunststof onderdelen voor derden.

Naast de productie van kentekenplaten, zijn we fabrikant van kentekenplaat machines. We leveren hiervoor de gehele productielijn, dus zowel voor de plaat als het eindproduct, de kentekenplaat met de registratiegegevens.

Waar willen jullie met het bedrijf in groeien? En heeft dat ook gevolgen voor de IT?

We willen vooral groeien in hergebruik en circulair produceren. Niet alleen in ons bedrijf maar in de hele invloedsfeer om ons heen. Zo maken we al kentekenplaathouders van volledig gerecycled plastic. Maar de platen zelf worden na gebruik nog altijd vernietigd. We denken dat deze platen en zeker verkeersborden prima (deels)hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Om dat te bewerkstelligen moet er zowel hardware als software voor worden ingericht. En de IT infrastructuur moet hierop voorbereid zijn. Door wetgeving en registratie wordt een goede centrale database cruciaal om te kunnen recyclen. Het is belangrijk dat er in de branche besef komt dat hergebruik duurzamer is dan steeds nieuwe grondstoffen te gebruiken.

Fancit is jullie IT partner, hoe is dit ontstaan?

Alweer 5 jaar geleden zijn we zoek gegaan naar nieuwe IT partner. Onze behoeften op IT gebied voor onze toekomstige doelstellingen, bleken uiteindelijk groter dan de leverancier van dat moment ons kon bieden. In onze zoektocht kwamen we in contact met een bedrijf in de regio. Deze werd door Fancit overgenomen, waardoor er meer man- en slagkracht kon worden geboden. Tijdens de kennismaking kwam ook onze geringe beveiliging aan bod. Daarna heeft er ook daadwerkelijk een crypto-aanval plaatsgevonden. Genoeg redenen om overtuigd met Fancit Zeeland in zee te gaan.

Hoe zien jullie Fancit als bedrijf?

Als een stabiel en up-to-date bedrijf. Ze denken proactief en toekomstgericht. Zo worden we bijvoorbeeld vooraf gewaarschuwd als er een nieuwe wetgeving komt. Vervolgens overlegt Fancit met ons of we daarop moeten anticiperen. Ander voordeel vind ik dat ze bij aanvragen meerdere opties bieden met bijbehorende voor- en nadelen. Zo kunnen we een goede afweging maken voor we een beslissing nemen. Bovendien zijn ze vooraf erg transparant als het gaat om benodigde tijd en kosten.

Wat zijn jullie ervaringen met de support afdeling?

Goed. Op het moment dat we contact opnemen, krijgen we direct response. Storingen worden adequaat aangepakt en over structurele aanpassingen wordt goed overlegd. Daarbij is het vooral heel fijn dat we gewoon kunnen bellen.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

Wij zitten in een aantal nichemarkten. Fancit denkt graag mee over onze specifieke behoeften die daarvoor nodig zijn. Door kennis en krachten te bundelen komen we steeds tot passende oplossingen.

Wat is Fancit volgens u in één zin?

ICT kost veel geld, Fancit is hierin een prima partner die een goede prijs-kwaliteitsverhouding biedt.

IT-zekerheid voor een vast bedrag per maand

Bekijk de pakketten

Trefwoorden

Industrie Regio Zeeland