ict refeerntie zeeland - fancit megaschutting kruiningen

Mega Schutting over Fancit

Mega-Schutting levert schuttingen, tuinhekken, poorten en aanverwante artikelen door heel Nederland. Fancit draagt zorgt voor de IT systemen van deze Zeeuwse onderneming. We vroegen mede-eigenaar Arjan Jansen naar zijn ervaringen met Fancit.

Wie is en wat doet Mega Schutting precies?

Een van de aandeelhouders is in 2017 eerst gestart als eenmanszaak met een handel in schuttingen. Nadat hij later in het familiebedrijf in het verwerken van uien is gekomen hebben we besloten als onderneming ook de schutting verkoop op te pakken. Op het moment dat we in de uienhandel een rustige periode hebben, is het met de schuttingen juist druk. En dat geldt andersom ook. Daarom bleek het een mooie aanvulling te zijn. Inmiddels is het bedrijf gegroeid tot een club van 10 eigen mensen op kantoor en magazijn en ongeveer 15 zzp’ers die de montage voor ons doen.

Wat verwachten jullie van de markt in de komende jaren?

We verwachten alleen maar groei. Ten eerste moeten er nog tienduizenden huizen bij worden gebouwd in Nederland om aan de huizenvraag te voldoen. En bij de meeste van die huizen zullen ongetwijfeld schuttingen en tuinhekjes moeten komen. Daarnaast hebben we in de coronatijd gezien dat veel mensen zelf in de tuin aan het werk zijn gegaan. We merken dat de aandacht voor de tuin is blijven hangen en verwachten daarom ook daar een groei. Binnenkort starten we de verkoop van buitenverblijven en overkappingen. En mogelijk dat we in de toekomst zelf de speciale schuttingen gaan produceren.

Welke rol speelt de IT? Verwachten jullie dat deze rol veranderd?

Onze binnendienst mensen beschikken allemaal over een werkplek die natuurlijk online moet zijn om te kunnen werken. Daarnaast hebben we samenwerking met een programmeur voor de webshop, het orderpakket, voorraadbeheer en planning. Omdat internet ons belangrijkste verkoopmedium is, moeten we vooral continuïteit hebben. Dit vraagt veel van de infrastructuur en we verwachten dat dit alleen maar meer wordt. De beveiliging gaat bovendien ook een grotere rol spelen.

Hoe is de samenwerking met Fancit tot stand gekomen?

We zijn gestart op de locatie van ons moederbedrijf Arjazon in Kruiningen waar Fancit de IT verzorgt. We zijn daarom op die IT infrastructuur mee gegaan. Na onze verhuizing naar hier in Heinkenszand heeft Fancit voor ons de nieuwe infrastructuur opgezet en is zo onze IT partner gebleven. Ze verzorgen de werkplekken, netwerk en de telefonie.

Wat kun je zeggen over de samenwerking met de supportafdeling?

Dit bevalt ons erg goed. Zoals gezegd is internet ons belangrijkste verkoopmedium. Het is daarom van groot belang dat we online zijn en blijven omdat we anders simpelweg orders mislopen. De support medewerkers van Fancit begrijpen dit en zorgen bij eventuele storingen steeds dat we niet of nauwelijks offline zijn.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

De snelheid van handelen, want we kunnen ons niet veroorloven dat klanten niet kunnen bestellen. Fancit zorgt bij storingen niet alleen dat we snel weer online zijn, maar denkt ook proactief mee. Ze adviseren ons op tijd wanneer er een upgrade voor onze infrastructuur is, voor meer stabiliteit en/of meer veiligheid

Wat is Fancit volgens jullie in één zin?

IT is niet onze specialiteit, het is erg waardevol dat we daarin op Fancit kunnen vertrouwen.

ICT voor een vast bedrag per maand

Bereken mijn IT-investering

Trefwoorden

MKB Regio Zeeland