Pfauth Logistics over Fancit

Pfauth Logistics verzorgt vanuit het haven- en industriegebied in Vlissingen een compleet pakket van logistieke diensten en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf. Het DNA van Pfauth Logistics is onveranderd gebleven en staat voor flexibel, klantgericht, kwaliteit en betrouwbaar.

Zij beschikken o.a. over een grote (PGS)opslagcapaciteit van waaruit de klanten worden bevoorraad met voornamelijk grondstoffen en halffabricaten. Fancit is de IT partner van Pfauth en beheert de server en de werkplekken. Wij vroegen Robbert Pfauth naar zijn mening over onze samenwerking

Kun je eerst wat vertellen over het bedrijf?

Pfauth Logistics treedt namens de klant graag op als regisseur en is proactief bij de uitvoering van het werk. Samenwerking met andere partijen in de logistieke keten houdt in dat Pfauth de eindcontrole over de juiste uitvoering behoudt. Logistiek speelt zich af in een dynamische wereld, waar actief gereageerd moet worden op veranderingen en waarbij Pfauth communicatie en informatie uitwisseling met haar stakeholders als een belangrijke taak ziet – waarbij betrouwbare IT niet mag ontbreken. Onze diensten onderscheiden we in drie hoofdgroepen, namelijk:

  1. Op- en overslag
  2. Transport & Expeditie
  3. Douane

Gedurende meer dan 45 jaar heeft Pfauth Logistics zich ontwikkeld tot het professionele bedrijf van nu. Een groei die soms gestaag en soms sprongsgewijs verliep. We beschikken over een vergunning voor de op- en overslag van chemische stoffen en douane afhandelingen. Onze cultuur wordt gekenmerkt door authenticiteit. De contactpersonen van onze klanten doen zaken met onze mensen. Wij weten daarom wat we aan elkaar hebben en dat we op elkaar kunnen vertrouwen. Wij zien logistieke vraagstukken als een uitdaging met als slogan “We always find a way”.

Waar willen jullie als bedrijf in groeien? En heeft dat ook gevolgen voor de IT?

Onze uitdaging zit er vooral in slimmer te werken. Er zijn een aantal grote spelers in onze branche, dus moeten we ons onderscheiden. Dit doen we niet alleen door het persoonlijke contact en het meedenken in de behoefte van de klant. We laten ook de IT voor ons werken. Dus onze ambities hebben zeker gevolgen voor onze informatie infrastructuur. Uitgangspunt van groei is dat we alleen groeien als dit voor de klant beter in de behoefte voorziet en we ons bedrijfskarakter niet te kort doen.

Fancit heeft jullie leverancier overgenomen, hoe hebben jullie dit ervaren?

We waren inderdaad al klant in Krabbendijke, voordat het Fancit Zeeland werd. We hebben ooit hiervoor gekozen omdat men al klanten in dezelfde business bediende. De overname door Fancit heeft een positieve bijdrage aan de samenwerking gehad. Zo werd de organisatie verder geprofessionaliseerd en kwam er meer kennis en know-how. Zeker als het gaat om digitale risico’s en beveiliging.

Hoe ervaar je Fancit als bedrijf?

Ten eerste dat onze systemen nagenoeg altijd naar wens functioneren. De IT systemen zijn het kloppende hart van ons bedrijf. Daarmee kan ons team snel schakelen en onze klanten en andere partners worden adequaat van de benodigde informatie voorzien. We ervaren dat Fancit het grote belang van de IT voor ons kent. Zij dragen er zorg voor dat we kunnen vertrouwen op onze systemen. Daarnaast waarschuwen ze proactief voor potentiële gevaren zodat we de beveiliging op niveau kunnen houden. Het werk als expediteur kun je doen met enkel een telefoon en een computer, echter is het dan wel essentieel dat het ook werkt!

Wat kun je zeggen van de supportafdeling?

Vooral dat de reactietijd snelheid hoog ligt. Het succes van ons bedrijf staat of valt met de uptime van onze systemen. De medewerkers van Fancit gaan daar goed en efficiënt mee om.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

Toch wel het stuk aandacht wat Fancit ons geeft. Periodiek komt een vertegenwoordiger bij ons langs voor een gesprek waar je met de servicemensen niet altijd aan toe komt. Dus samen evalueren we hoe de afgelopen tijd is geweest. En vervolgens kijken we vooruit of er wijzigingen of grote vervangingen aanstaande zijn. Dit levert ons een forecast op van verwachte investeringen.

Wat is Fancit volgens jullie in één zin?

Een pure en eerlijke IT partner die gewoon in Jip-en-Janneke taal communiceert.

Een vast bedrag per maand

Bekijk de pakketten

Trefwoorden

Industrie Regio Zeeland