
Van ’t Hof Aluminium over Fancit
Van ’t Hof Aluminium produceert, levert en monteert aluminium kozijnen. Het bedrijf bedient vooral het luxere segment in de woningbouw en de utiliteitsbouw. Fancit Zeeland heeft Van ’t Hof Aluminium, met de overname van Mbitz, als klant gekregen. We vroegen Marco van ’t Hof naar zijn ervaringen met ons.
Wil je eerst wat meer vertellen over jullie bedrijf?
Inmiddels is het alweer ruim 40 jaar geleden dat mijn vader uit een faillissement van zijn werkgever, thuis voor zichzelf is begonnen. Samen met mijn moeder is hij aluminium kozijnen gaan maken. Zelf ben ik in 1984 uit dienst (Marine) gekomen als kok. Maar de horeca trok me niet zo, dus ben ik bij mijn vader gaan werken. Ook mijn vrouw, zus en zwager zaten in de onderneming, we zijn echt een familiebedrijf. In 2000 zijn mijn ouders gestopt en in 2019 ook mijn zwager en zus. In de loop van jaren is onze afzetmarkt vooral het hogere segment geworden. Met name de luxe woningbouw, kantoren en instellingen. We zijn voor deze markt een totaalleverancier van kozijnen, (glazen) balustrades, vouwwanden en bijbehorende zonwering.
Wat zijn de verwachtingen/doelen voor de komende jaren?
Voor mij staat voorop dat we niet meer groeien, of eerlijk gezegd mag het ook wel krimpen. We produceren en leveren een mooi product in een prettige markt. We hebben daarom geen behoefte om te groeien. Daarnaast verwacht ik dat het in de komende jaren allemaal wel even wat minder zal gaan met de economie. Wat dat betreft sluit dat wel aan bij onze toekomst.
Wat is het belang van IT in jullie bedrijf?
Het belang is groot, de werkprocessen kunnen praktisch niet meer zonder. Naast de werkplekken wordt ook onze CNC machine aangestuurd via CAD/CAM software. Voor de continuïteit is het daarom van groot belang dat de infrastructuur veilig en betrouwbaar is. Ik verwacht dat IT alleen maar een grotere rol zal gaan spelen, ook in ons bedrijf.
Jullie zijn klant gebleven toen Fancit jullie IT leverancier overnam. Hoe hebben jullie dit ervaren?
De samenwerking met een IT leverancier kun je alleen op basis van vertrouwen beginnen. Naarmate de jaren voorbijgaan, is dit alleen maar meer geworden. We zijn met een ‘jongen uit het dorp’ gestart. Toen deze andere belangen kreeg zijn we overgestapt op de vorige eigenaar van Fancit Zeeland. Toen deze door Fancit werd overgenomen hebben we ervoor gekozen hen een kans te geven. Hoewel het even wennen is geweest aan de manier van werken en de andere tarieven, is het vertrouwen gebleven. Ik denk dat juist dat vertrouwen het belangrijkste in het verhaal is. Rond de overname is de netwerk infrastructuur opnieuw aangelegd. Inmiddels verzorgd Fancit de werkplekken, netwerk en de telefonie.
Wat kun je zeggen over de samenwerking met de supportafdeling?
Goed, als je belt wordt je geholpen. En dat is prettig. Omdat het onze ervaring is dat er meestal wel een cultuurverschil is tussen ons als technisch productiebedrijf en IT’ers, zijn de juiste mensen belangrijk. We merken dat Fancit ervoor zorgt dat de mensen een klik hebben met de klant. En dat heeft als gevolg dat we prima samen kunnen werken met de support medewerkers.
Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?
We hebben bij Fancit één aanspreekpunt en worden goed geholpen. Alle meldingen worden altijd opgevolgd. Dat heeft natuurlijk een prijs, maar wij worden daarmee ontzorgd.
Wat is Fancit volgens jullie in één zin?
ICT kost wat, maar Fancit is het waard.