Referentie IT utrecht

Van Vliet bedrijfswagens over Fancit

Van Vliet Bedrijfswagens verkoopt en onderhoudt bedrijfswagens in de regio. Via het privé netwerk is Fancit als leverancier door Henk van Vliet in de arm genomen om de IT in te richten toen hij drie jaar geleden zijn bedrijf startte. We vroegen hem naar zijn bedrijf en de samenwerking met Fancit.

Zou je eerst wat meer over je bedrijf willen vertellen?

Uiteraard, we zijn een bedrijf dat bedrijfswagens verkoopt en deze voor onze klanten onderhoudt. We focussen ons op de regio, grofweg een straal van 20 km rondom Maarsbergen. We zijn drie jaar geleden begonnen en hebben sindsdien een behoorlijke groei meegemaakt. We zijn gestart met een nieuw bedrijfspand, gericht op de toekomst. En daar profiteren we nog altijd van. Inmiddels werken we met drie monteurs, een werkplaatsreceptionist, een administratieve kracht en ikzelf.

Kenmerkend voor ons bedrijf is de serviceverlening. In geval van stilstand bieden we zowel vervangend vervoer als een ophaalservice. Dit wordt erg gewaardeerd zodat door onze klanten het netwerk in de lokale markt groter wordt. Daarnaast luisteren we naar onze klanten. Veel komen er uit de bouw en infrasector, daar passen wij dan ons aanbod op aan.

Recent ben je nog een bedrijf gestart. Hoe zit dat?

Klopt, sinds januari zijn we gestart met Van Vliet Bedrijfswageninrichting. Uiteraard komt dit deels voort uit onze bestaande klanten die graag hun bedrijfswagen ingericht willen hebben. Maar er is ook belangstelling vanuit dealers en collega-bedrijven voor onze duurzame inrichting oplossingen. Omdat we maatwerk tot op de millimeter leveren, maar ook voor alle voorkomende praktijksituaties oplossingen bieden, zit onze orderportefeuille nu al voor maanden vol. Door het inbouwen van de bedrijfswageninrichtingen te scheiden van onze dagelijkse business, blijven we specialist in beide disciplines.

Welke rol speelt IT in jullie bedrijven?

Ten eerste communiceren we natuurlijk digitaal. Daarnaast hebben we een database per voertuig en per klant. We werken met meerdere gebruikers die ieder verschillende rechten hebben, dus een goede structuur van de data is belangrijk. Verder is natuurlijk de werking van het netwerk en de apparatuur cruciaal voor de voortgang van ons werk. Inmiddels zijn we bezig om met ERP software van Ridder IQ te gaan werken. Ook willen we vanuit ons tekenprogramma van de inrichtingen, direct zowel een offerte als een werktekening gaan halen. De rol van IT wordt dus steeds belangrijker voor de bedrijfsvoering.

Hoe is de samenwerking met Fancit tot stand gekomen?

Toen we starten met ons bedrijf hebben we direct de focus gelegd op een grotere onderneming. Het was onze ambitie om dit neer te zetten wat we nu hebben bereikt. Daar hoorde een passend bedrijfspand bij. We hebben de sprong in het diepe gemaakt door direct een modern bedrijfspand te bouwen. Via de privé sferen kwamen we in contact met Fancit en hebben hen uitgenodigd. Het bleek direct dat hun visie en werkwijze overeenkomt met mijn eigen ambitie en met wat ik met mijn bedrijf voor ogen had. Dus hebben we samen direct een goede basis bedacht en dit is door Fancit gerealiseerd.

Hoe bevalt de samenwerking tot nu toe?

Erg goed. Omdat bij de nieuwbouw van ons pand alles door Fancit direct goed is ingericht kennen we geen groeistuipen. Als er bijvoorbeeld een nieuwe medewerker komt is het systeem zo ingericht dat het een kwestie is van aanmaken en de juiste rechten te geven en hij of zij kan aan de slag. We hebben de supportafdeling daarom niet vaak nodig, meestal alleen in geval van updates die niet altijd naadloos werken met onze systemen.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

De snelle response tijden. Als één van ons niet verder kan, dan bellen we met Fancit en daar gaat direct iemand voor ons aan de gang. Plus dat het dan ook opgelost wordt. Die aanpak past goed bij ons als bedrijf, we hebben nog nooit een dag stilgestaan.

Wat is Fancit volgens jullie in één zin?

De IT is de spil van onze bedrijfsprocessen, ik ben blij dat Fancit die voor ons beheert.

IT voor een vast bedrag per maand

Bereken hier uw maandelijkse investering!

Trefwoorden

MKB Regio Gelderland