VIA techniek - Fancit

VIA Techniek over Fancit

VIA Techniek is een jonge onderneming in de automatisering, die in korte tijd snel is gegroeid. Fancit verzorgd voor het bedrijf de IT apparatuur en infrastructuur en de telefonie. Vanuit die rol hebben we rondom de verhuizing naar het nieuwe pand alle IT zaken verhuisd en direct de server vernieuwd. We vroegen eigenaar Johan van Veldhuizen naar zijn ervaringen met ons tijdens dit project.

Wil je eerst wat meer over VIA Techniek vertellen?

We zijn een jong bedrijf, nog maar 4 jaar oud. Toch zijn we in deze korte tijd gegroeid naar een onderneming met 12 personeelsleden. We zijn actief op het gebied van automatisering in de ruimste zin van het woord. Wanneer een klant weet wat hij uitgevoerd wilt hebben, zorgen wij dat het ook daadwerkelijk zo gaat werken. We verzorgen hierin het hele proces, van engineering en assemblage, tot montage en oplevering, maar ook het onderhoud na de inbedrijfstelling. Hoewel we geen onderscheid maken met welke bedrijven we werken, zijn we vooral actief in de agrarische sector, fabrieken en de maakindustrie. We leveren zowel hardware, als software als mechanische engineering. Door steeds te blijven investeren in kennis van nieuwe technieken blijven we van meerwaarde voor ieder proces.

Welke rol speelt IT in je onderneming?

Uiteraard maken we dagelijks gebruik van IT systemen op onze werkplekken. Maar IT is voor ons belangrijker dan dat omdat we online werken met klant specifieke informatie. Van alle systemen bij onze klanten maken we back-ups. Dit moet veilig en ook continu gebeuren. Onze jongens werken afwisselend op kantoor en bij de klant, waarbij ze zowel online als offline moeten kunnen werken. Dus bij verbinding moet er steeds worden geüpdatet en bij offline werken moet de informatie zo recent mogelijk zijn.

Wat is je ervaring met Fancit en het samenwerken met de supportafdeling?

We hebben zelf ook best wat IT kennis maar we kiezen bewust voor specialisten van Fancit. Het is hun dagelijks werk om IT systemen werkend en zo veilig mogelijk te houden. Daarom gaat hun expertise altijd verder, dan wij zelf kunnen bijhouden. Bovendien zitten ze heel dichtbij en reageren sowieso snel op onze vragen. Bij eventuele problemen ligt de focus op een minimale downtime, dit werkt erg prettig.

Een tijdje geleden zijn jullie verhuisd, wat kun je zeggen over de rol van Fancit tijdens de verhuizing?

De verhuizing was voor ons een moment om goed na te denken over de IT. Met het verhuizen schaalden we op en werden daarmee ook afhankelijker van de IT leverancier. Maar opnieuw hebben we gekozen voor Fancit omdat zij het beste totaalplaatje konden bieden. De verhuizing is door ons gezamenlijk goed voorbereid. Omdat we het nieuwe pand opnieuw hebben ingericht moest ook de complete IT infrastructuur worden aangelegd. Dit heeft Fancit voor ons uitgevoerd en waar nodig de apparatuur vernieuwd of uitgebreid.

De server is ook direct vernieuwd, hoe is dit verlopen?

Zoals gezegd zijn we bij de verhuizing direct opgeschaald naar een betere infrastructuur. Omdat we met heel veel data werken, blijft een lokale server de beste oplossing. Uiteraard is de informatie voor ons via de Cloud beschikbaar zodat we over (ook tijdelijk offline) kunnen werken. De nieuwe server is door Fancit vooraf ingericht en de systemen voorbereid. Daardoor was de downtime minimaal op het moment van de verhuizing.

Is de impact van dit project op jullie dagelijkse bedrijfsvoering door Fancit goed ingeschat en met jullie gecommuniceerd?

Jazeker. Het hele project is van tevoren goed voorbereid en met ons doorgesproken. Op deze manier waren alle partijen goed op elkaar ingespeeld. De onvermijdelijke dingen die tijdens de verhuizing naar boven kwamen, zijn vervolgens adequaat opgelost. Achteraf kunnen we zeggen dat Fancit de impact goed heeft ingeschat en met ons heeft besproken.

Hoe kijk je terug op de verhuizing van de IT en de vernieuwing van de server?

Het hele project is goed verlopen. Niet alleen kunnen we goed ons werk doen in het nieuwe pand, maar kunnen we ook jaren vooruit. Bovendien is een goede beveiliging van data voor ons noodzaak. Fancit is voor ons daarvoor de juiste partij. Via onze klanten merken we dat het niet overal al zo up-to-date is als bij ons. Dat geeft aan dat Fancit dat dus goed op de rit heeft.

IT-zekerheid voor een vast bedrag per maand

Uw vaste prijs weten? Bereken het hier

Trefwoorden

MKB Regio Gelderland