VKP Bouw over Fancit

VKP produceert houtskeletbouw elementen in de meest uiteenlopende variaties en afwerkingen. Dit proces begint in de fabriek waar moderne apparatuur zorgt voor een geรฏndustrialiseerde manier van bouwen. Afhankelijk van de opdrachtgever, wordt het project afgerond op de bouwplaats waar de woningen worden opgebouwd en opgeleverd. Fancit is de partner van VKP op het gebied van netwerk-, server- en werkplekbeheer en eindgebruikersondersteuning. In eerste instantie waren er vooral problemen met het netwerk vanwege de beperkte capaciteit. Samen met Fancit is er een plan van aanpak gemaakt, met als gevolg dat er nu een netwerk is dat ruim voldoende is voor de verwerking van de gegevens van VKP. Ieder kwartaal vindt er bovendien een gesprek plaats tussen VPK en Fancit om te zien of alle systemen nog up-to-date zijn. Op dit moment is Fancit alvast aan het controleren of de serveromgeving nog geschikt is voor een update van het ERP pakket die eraan zit te komen.

Kunt u in het kort vertellen wat VKP doet?

Bij VKP richten wij ons op inventief en innovatief toepassen van hout. Dit alles begint natuurlijk met het tekenen van 3D modellen. Vervolgens produceren we de houtskeletbouw (HSB) elementen onder geconditioneerde omstandigheden en werken deze desgewenst volledig af. Minerale steenstrips, houten gevel- of vlakke plaatbekledingen, maar ook houten kozijnen, ramen en deuren worden direct in de fabriek gemonteerd. Na de eindcontrole gaan de complete woningen als bouwpakket naar de bouwplaats waar wij ook de laatste timmerwerken nog uitvoeren. Binnen enkele dagen staat er vervolgens een complete woning.

Wat levert jullie product op voor de eindklant en de maatschappij?

Het is vooral een duurzame manier van bouwen. Hout is namelijk het basisproduct en dat heeft als eigenschap dat het CO2 opslaat en vasthoudt ook al zit het in een woning. Bovendien gebruiken we hout wat uit duurzaam bosbeheer afkomstig is zodat de winning niet ten koste gaat van het klimaat.

Omdat we de complete huizen bij ons op locatie bouwen, wordt er enorm bespaard op logistiek en dus ook uitstoot. We verminderen de transportbewegingen van en naar de bouwplaatsen, wat o.a. resulteert in minder overlast voor de omgeving. Bovendien zijn we tijdens het bouwen niet afhankelijk van de weersomstandigheden, wat veel efficiรซnter, maar ook comfortabeler werken is.

Wat is de rol van ICT in de processen van jullie bedrijf?

ICT speelt een steeds grotere rol. Niet alleen om iedere gebruiker van hardware en toegang te voorzien. Maar voor een optimale productie maken we gebruik van een meerdere softwarepakketten. Onder andere een ERP pakket, Microsoft 365 omgevingen, tekenpakketten (Tekla, AutoCAD, Matrix) en CAD/Cam voor de aansturing van onze productiemachines. Om al deze gegevens intern te verwerken zijn niet alleen goede werkplekken, maar ook een sterk netwerk en een goede serveromgeving nodig.

Fancit is jullie IT partner, sluit de dienstverlening aan bij jullie eigen mensen en werkwijze?

Jazeker, omdat we met elkaar de groei hebben gerealiseerd sluit de dienstverlening naadloos aan. Hierdoor kennen de mensen van Fancit ons bedrijf, de infrastructuur, maar ook onze toekomstplannen worden gedeeld. Zo kunnen zij meedenken met iedere stap of het systeem nog voldoet.

Wat is uw ervaring met de support afdeling van Fancit?

Na het opnieuw organiseren van de ICT hebben we veel contact met elkaar gehad. We hebben daar goede ervaringen mee. Fancit blust niet alleen de spreekwoordelijke brandjes, maar geven ook advies voor toekomst. Op dit moment is onze vraag aan Fancit meer technisch, de medewerkers beschikken over actuele kennis waardoor eventuele uitdagingen adequaat worden opgelost.

Als u een one-liner moest bedenken over Fancit, wat zou dit dan zijn?

Samen met Fancit gaan we ook toekomstige groei met vertrouwen tegemoet.

Wat waardeert u het meest aan de dienstverlening van Fancit?

In de beginperiode waren er onduidelijkheden over verantwoordelijkheden. Door onze behoeften aan te geven kon Fancit een plan uitwerken wat voor ons nodig was. Vervolgens hebben zij samen met ons de schouders eronder gezet. Dat heeft geleid tot dit kwalitatieve resultaat en de toekomstgerichte samenwerking. En dat geeft vertrouwen, want als bedrijf groeien we hard, door Fancit groeit de IT mee.

Toekomstgerichte IT-omgeving

Neem contact op

Trefwoorden

Industrie Regio Zeeland