Waayenberg Coatings over Fancit

Waayenberg Coatings BV is sterk in alles wat met kleuren en bescherming te maken heeft. Zij behandelen jaarlijks enorme hoeveelheden materialen voor hun klanten door deze te ontlakken, stralen, scooperen, chemisch voorbehandelen en te poedercoaten. Inmiddels bestaat het bedrijf alweer meer dan 21 jaar en zijn een zoon en schoonzoon ook actief in het bedrijf. Fancit is sinds het begin van dit jaar de IT partner voor zowel infrastructuur, (ook WiFi), server, telefonie en gebruikersondersteuning. We vroegen Marius en zijn zoon Maarten Waayenberg naar hun bedrijf en hun ervaring met Fancit.

Willen jullie iets meer vertellen over jullie bedrijf, hoe is het ontstaan en wat is het nu geworden?

Ons bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar en is een aantal jaar geleden van de Voltastraat in Barneveld naar deze nieuwe locatie verhuisd. Van het begin af aan zijn we actief in het coaten van allerlei materialen van bedrijven uit de regio. Hoewel het aantal afnemers steeds groeit en ook de regio, zijn we blijven doen waar we goed in zijn. Op dit moment werken we met 25 mensen aan het ontlakken, stralen, scooperen, chemisch behandelen en poedercoaten van de producten van onze klanten. Onze fabriek is ingericht met moderne apparatuur, zodat we niet alleen grote hoeveelheden kunnen verwerken maar ook steeds stappen zetten in de kwaliteit. We leveren overigens aan zowel de zakelijke als de particuliere markt. Je kunt hierbij denken aan trappen (design), hekwerken, interieurs, kozijnen, zonwering, machinebouw gerelateerde producten en onderdelen voor de automobiele industrie.

Kunnen jullie iets zeggen over de ambities van het bedrijf en speel ICT daar ook een rol in?

Het is vooral door de modernisering van ons bedrijf, dat er steeds meer met IT gewerkt wordt. Het netwerk in de productieruimte is onmisbaar geworden, maar ook het eigen ontwikkelde plansysteem is belangrijk. Bovendien is er een groot aantal machines dat met het netwerk is verbonden. In de toekomst zien we dat alleen maar verder groeien omdat we daarmee meer efficiëntie uit onze productie halen.

Jullie werken samen met Fancit, hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

Fancit is in eerste instantie een keer kennis komen maken. Deze ontmoeting is een beetje blijven hangen. Op het moment dat we een IT partner zochten die bij de groei van ons bedrijf paste, hebben we weer contact opgenomen. Want tijdens de eerste ontmoeting werden er al verbeterpunten aangegeven die we zelf niet hadden opgemerkt. Inmiddels zijn we met elkaar in zee gegaan en werkt Fancit actief aan onze IT. Inmiddels hebben we een nieuwe server en patchkast, maar ook een nieuw intern glasvezelnetwerk inclusief WiFi netwerk in de hele fabriek. Ook bieden ze ons gebruikersondersteuning wat ons eigen werk effectiever maakt.

Wat is voor jullie kenmerkend als het gaat om Fancit als bedrijf?

De organisatie van Fancit zit goed in elkaar, althans zo ervaren wij het. De medewerkers schakelen snel en nemen ons als klant altijd serieus. We ervaren dat iedere vraag als belangrijk wordt gezien en ook snel wordt opgevolgd. Ook als er geen directe oplossing is, wordt het in de diepte uitgezocht en worden we steeds geïnformeerd.

Hoe zijn jullie ervaringen met de support afdeling?

Het contact is laagdrempelig, we hebben nooit het gevoel dat we een domme vraag stellen. Over het algemeen hebben we vaste contactpersonen, wat prettig werkt. Zo weten zij het meest over onze situatie zodat de support naadloos aansluit. En wat ook fijn is, is dat bij een telefonische melding, we ook per e-mail over de voortgang worden geïnformeerd. Zo weten we altijd wat de status is.

Wat waarderen jullie het meest aan de samenwerking met Fancit?

Toch wel vooral het goede advies. We hoeven zelf geen IT-expert te zijn, daar is Fancit voor. En dat werkt prettig, ons bedrijf heeft er veel baat bij en dat is wat iedereen wil. En wat we toch ook willen noemen is de snelle reactie en korte opvolgtijd.

Kan één van jullie in één zin zeggen wat Fancit voor jullie betekend?

Fancit draagt, op een bij ons passende manier, positief bij aan ons bedrijf.

IT-partner voor een vast bedrag per maand

Bekijk de pakketten