Microsoft Copilot - AI

Wat is Microsoft Copilot? 

Je hebt er misschien al wel van gehoord, Microsoft Copilot. Ik denk dat je de term AI, oftewel kunstmatige intelligentie, sowieso al voorbij hebt zien komen. Microsoft Copilot is de nieuwe AI-assistent van Microsoft 365. Laten we eens verder kijken.  

Als je dagelijks gebruik maak van de apps van Microsoft (Word, Excel en PowerPoint) dan kan Copilot een handige assistent voor je worden. Microsoft heeft namelijk Copilot geïntegreerd in al die applicaties. Dus je hebt een AI-assistent die jou kan helpen bij je dagelijks werk.  

Wat kan deze assistent precies?  

Laten we een paar voorbeelden bekijken.  

Als je in Word een document aan het opstellen bent kun je Copilot vragen om het document samen te vatten of je laat het document herschrijven om beter lezende zinnen te krijgen. Je kunt vragen om nieuwe relevante informatie toe te voegen of je vraagt of de notities die je in OneNote genoteerd hebt erbij kunnen. Zoals je leest, het is een krachtige tool die Microsoft geïmplementeerd heeft.

Je e-mails in Outlook kunnen worden samengevat of je laat een e-mail opstellen op basis van informatie uit Microsoft Teams, notulen uit Word of notities uit OneNote.

Verder in PowerPoint kun je Copilot een opdracht geven om een concept presentatie te maken geheel naar je wens. Wat het thema bijvoorbeeld is en welke hoofdzakelijke punten erin moeten staan.  

En dit is dan nog lang niet alles. De mogelijkheden met Microsoft Copilot zijn enorm. Omdat praktisch alle applicaties van Microsoft 365 worden gecombineerd heb je een slimme assistent die in staat is om veel taken voor je uit te voeren door gebruik te maken van een breed scala aan gegevens.  

Copilot is nieuw en het model GPT-4 achter de assistent is niet altijd 100% accuraat. Ondanks dat het al verbluffende taken uit kan voeren blijft het techniek, die niet volledig foutloos z’n werk doet.

Kortom: AI zal op deze manier in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen in het dagelijks werk! 

Hendrik Kole | Platform en Data Engineer – Een enthousiaste engineer die met passie en expertise innovatieve oplossingen creëert voor allerlei vraagstukken!